Blog

Blog

Processed with MOLDIV

Pachy a vône nás sprevádzajú celý život. Každý z nás má svoju špecifickú, nezameniteľnú vôňu, ktorá sa však mení nielen vekom, ale aj tým, ako sa stravujeme (zdravo alebo nezdravo, či veľa koreníme alebo solíme), či športujeme alebo hýrime celé noci na diskotékach – to všetko ovplyvňuje nielen našu myseľ, ale aj náš telesný pach. Každé ľudské telo má svoju individuálnu telesnú stopu v podobe pachu, ktorá preniká do oblečenia, ale aj nábytku a celého priestoru, kde sa daná osoba zdržuje. Pach je vylučovaný kožou.

Na koži sa vytvára jemná substancia, ktorá spoločne s vaším potom a feromónmi vytvára prchavé chemické látky. Pot sám osebe je bez vône, ale keď naša koža v rámci detoxikácie vylučuje všetky škodliviny preč z tela (napríklad alkohol po rušnej noci, fajčenie, lieky, rôzne soli, močovinu, kyselinu mliečnu…), tak tieto látky už cítiť. Aj vôňa chorého alebo obézneho človeka je výrazná. Existuje veľa potravín , ktoré ovplyvňujú náš telesný pach. Najvýraznejšie potraviny, ktoré z nás cítiť po užití, sú cesnak, cibuľa, špargľa, mäso, mliečne výrobky, vajcia, kari…

Samozrejme, tieto látky pôsobia aj na parfum aplikovaný na kožu, preto na každom voňajú luxusné esencie inak. Ľudia odpradávna vyhľadávali vonné zložky, s ktorými by zakryli svoj telesný pach. Najviac sa osvedčili rôzne citrusové a levanduľove silice, ktoré sú v obľube aj v dnešnej dobe. Kyslosť parfumu aplikovaného na koži nám aj signalizuje, že by sme sa mali obzrieť po nejakom vhodnejšom flakóne. Ak trpíte suchou kožou, je ideálne najskôr kožu dôkladne hydratovať a až potom aplikovať parfum. Vyhýbajte sa nezdravým potravinám a váš telesný pach sa spolu s parfumom zmenia na okúzľujúcu a charizmatickú auru, s ktorou si vás ľudia budú spájať.

Lukas Roth

Zdielať tento príspevok